foq RS-912

foq RS-912

RS-912 – Bakelit alátét

 

A fo.Q ‘Analog Record Player Components’ analóg lemezjátszók hangminőségének javítására kifejlesztett rezgéscsillapító szett. A csomag két különböző vastagságú (1mm, ill. 2mm) félkemény lemez alátétet tartalmaz, melyek tükörsima felülete a legújabb öntőmintáknak köszönhető. A csomag része egy vékony (kb. 0,5mm vastagságú) öntapadós rezgéscsillapító szalagkészlet, mely használatával a hangszedő és a kar rezgéseit tudjuk csillapítani. Rugalmasan használható bárhol!

Kizárólag az Ön tapasztalatán és kísérletezésén múlik, hogy megtalálja a legmegfelelőbb helyet a rezgéscsillapításra, amely feltárja azokat a zenei részleteket, amelyek eddig lemezének barázdái között rejtőzködtek.

A maximális hatásfok érdekében, érdemes együtt használni az RS-33 lemezjátszó stabilizáló készlettel.

 

Használati útmutató


1. Hangszedő

Vágja le a szalagból a kívánt méretet és ragassza a hangszedőn különböző helyekre, ahogy az ábra mutatja. Ne ragassza a szalag egészét a hangszedőre már elsőre. Kezdje a hangszedő elülső oldalával, majd bal és jobb oldalával folytatva. A végén a tetejére és aljára ragasszon szalagot, de minden fázis között hallgatással próbálja megtalálni az ideális mennyiségét és helyét a szalagoknak. Ha a hang, túl zártnak kezd tűnni, vegyen le a szalagokból egyes helyekről egészen addig, amíg meg nem találja az tökéletes hangzást.

2. Head Shell

Próbáljon meg egy olyan hosszú darabot vágni a szalagból, amely ráillik a head shellre. Az optimális mennyiség függ a head shell anyagától, formájától és a méretétől. Ezért a szalagdarab méretét úgy próbálja beállítani, hogy közben meghallgatja a rendszert.

3. Kar

Végül a kar aljára és tetejére ragasszon a szalagból.

Anyag:  hibrid polimer rezgéscsillapító anyag
Méret:  290 mm átmérő
Csomag tartalma: 1 darab 2 mm-es lemez alátét lap
1 darab 1 mm-es lemez alátét lap
öntapadós rezgéscsillapító szalag (kb. 0.5 mm vastag) a hangszedőre, a head shellre, valamint a karra
Bruttó ár:  39.900 Ft